New South Wales

Grand Pacific Drive.

New South Wales har meget mere at byde på end bare Sydney.

New South Wales kortEt par timers kørsel mod vest ligger de smukke, skovklædte Blue Mountains og lidt længere vestpå store landbrug og fårefarme. Længere ude vestpå begynder New South Wales’ Outback med minedrift og kunstnerbyen Broken Hill. I nord ligger det smukke højland New England, men mest populært er nok trods alt statens lange kystlinje med små hyggelige feriebyer med kilometerlange sandstrande og store surferbølger.

Sydney
Sydney er Australiens største by. Byen ligger helt fantastisk placeret med et behageligt klima og mange dejlige strande. Førstehåndsindtrykket er spektakulært, uanset om man ser byen for første gang brede sig ud omkring Port Jackson og med Blue Mountains i baggrunden under indflyvningen, eller om man kommer via søvejen og ser Sydney Harbour Bridge og dernæst Operahusets hvide tagplader gå i ét med lystbådenes sejl.

Blue Mountains
Bortset fra få nøgne klipper er bjergkæden dækket af skov. Variationen er imponerende med alt fra åbne eukalyptusområder til dybe kløfter med tropisk regnskov. At de ikke hedder de grønne bjerge, skyldes olien i eukalyptustræerne, der giver bjergsiden et forunderligt blåligt skær. Samtidig får solen olien til at fordampe i en blålig dis. På vores guidede ture til området vil du med stor sikkerhed komme tæt på dyrelivet – for eksempel de vilde kænguruer. Det er også muligt at vandre i bjergene.

Fem steder, du skal opleve i New South Wales:

  • Sydney. Byen med den fantastiske beliggenhed, det behagelige klima, flotte strande og det hyggelige havneområde.
  • Blue Mountains. En skovklædt bjergkæde vest for Sydney med de sagnomspundne klippeformationer De Tre Søstre.
  • Hunter Valley. Det ældste vindistrikt i Australien og et populært rekreationsområde nord for Sydney.
  • Port Stephens. En lille landsby omgivet af flotte sandstrande og et rigt marineliv.
  • Byron Bay. En rigtig kystperle med smukke strande og gode forhold for surfere samt en helt speciel atmosfære.

Video: Højdepunkterne i New South Wales.


Klik for større billeder:

Kør kystvejen mellem Sydney og Melbourne

Kystvejen mellem Sydney og Melbourne er en af Australiens smukkeste kørestrækninger.Kystvejen mellem Sydney og Melbourne er en af Australiens smukkeste kørestrækninger.

Den varierede køretur tager dig gennem søvnige kystbyer, nationalparker fyldt med dyreliv samt lange øde strande. Aktiviteterne og oplevelserne er mange og varierede, og undervejs vil du se at landskabet og naturen konstant ændrer karakter.

Vi har sammensat en 8 dages rejserute hvor der er tid til at opleve alt det som regionen har at byde på - uden stress eller for mange timer i bil per dag.