Om Australien

Verdens mindste kontinent eller jordens største ø? Australien er et af verdens mest kontrastfyldte og fascinerende lande med tørre ørkener, frodige regnskove, spændende storbyer og et unikt dyreliv.

 

Australien er geologisk og kulturelt ældgammelt, men som nation er landet yngre end 200 år. Landet er på størrelse med Europa eller USA og har så mange forskellige særpræg, at det ikke kan beskrives med ord – det må simpelthen opleves!

Australien har så uendelig meget at byde på. Moderne og charmerende storbyer som Sydney og Melbourne, fascinerende Ayers Rock i Outbacken og det imponerende Great Barrier Reef, som byder på en fantastisk verden af farverige koraller og imponerende dyreliv.

Vidste du at Australien har over 10.000 strande? Med et så stort udvalg er det ikke usædvanlig at have en hel strand for sig selv, specielt når man kommer udenfor byerne.

Landet har tilmed et unikt dyreliv med kænguruer, koalaer, dingoer, næbdyr, pingviner og krokodiller, mange spændende nationalparker og verdens ældste civilisation som dateres over 50.000 år tilbage i tiden.

På de næste mange sider finder du mere information om Australien og hvilken slags rejser vi kan hjælpe med at skræddersy for dig. Hvis du gerne vil vide mere om Australien anbefaler vi at besøge Tourism Australia.

Alle bør tage på en rejse til Australien. Det bliver med garanti en oplevelse for livet!


Første gang i Australien?

Herunder finder du 4 spændende rejser, der alle byder på mange af landets højdepunkter. Hos Australienrejser skræddersyer vi alle vores rejser, så kontakt os gerne hvis du ønsker ændringer i din rejse.

  • Sydney, Rock & Reef - Rejsen starter i den moderne storby, Sydney og tager Jer med igennem den australske outback, til kridhvide sandstrande, eksotiske koralrev, frodige regnskove og den storslåede Ayers Rock. Denne tur har det hele.
  • Kør selv fra storbyen Sydney til tropiske Cairns - På køreturen fra Sydney til Cairns står oplevelserne i kø. Fra den storslået sandstens-bjergkæde, Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley, til de smukkeste sandstrande i Whitsundays og de farverige koraller på Great Barrier Reef.
  • Det aller bedste af Queensland og Sydney - Drøm dig hen til denne ultimative luksusrejse, som indeholder de mest fantastiske oplevelser og indlogerer dig på nogle af de flotteste og mest eksklusive hoteller i Australien.
Klik her for at se alle vores rejseforslag i Australien.

Ta et kig på denne korte smagsprøve fra landet "down under":

Ti steder du skal opleve i Australien:

Operahuset i SydneySydney

Storbyen med en fantastisk beliggenhed, Operahuset, et behageligt klima, flotte strande og det charmerende havneområde.

Læs mere om Sydney »


Snorkling på Great Barrier ReefGreat Barrier Reef

Verdens største koralrev med et utroligt varieret og farverigt liv under vandet.

Mere om Great Barrier Reef »


Regnskoven i Daintree og Cape TribulationDaintree Rainforest & Cape Tribulation

Regnskovsområdet i nordøst med et rigt udvalg af plante- og dyrearter og et spektakulært landskab.

Læs mere om Daintree Rainforest »


Uluru (Ayers Rock)Uluru (Ayers Rock)

Som måske er Australiens mest berømte landmærke og et imponerende syn ved solnedgang og solopgang.

Læs mere om Uluru »


Vildmarken i Kakadu National ParkKakadu

En uberørt vildmark med aboriginske klippemalerier, fantastiske vandfald og et rigt fugle- og dyreliv.

Se vores rejseforslag i Northern Territory »


MelbourneMelbourne

Et centrum for kunst, kultur, sport og mode.

Læs mere om Melbourne »


Great Ocean RoadGreat Ocean Road

Den imponerende rute langs sydkysten med flotte surferstrande, skovklædte bjergsider, dramatiske klippeformationer og hyggelige småbyer.

Læs mere om Great Ocean Road »


Kænguru på Kangaroo IslandKangaroo Island

På denne fantastiske ø er du garanteret nærkontakt med vilde koalaer, kænguruer, pingviner og sæler.

Læs mere om Kangaroo Island »


Bungle Bungles i Western AustraliaWestern Australia

Australiens ”vilde vesten” med enorme ørkener, endeløse hvide strande og smukke nationalparker med særprægede klippeformationer.

Se vores rejseforslag i Western Australia »


Naturen på TasmanienTasmanien

Prinsesse Mary's fødested med alt fra frodige regnskove og høje bjerge til kultiveret landbrug og spændende historie.

Tasmanian Wonders - en rundrejse på Tasmanien »


Klik for større billeder:

Klima

Sunshine CoastAustralien er et stort land med varierende klimatiske forhold. Groft set kan Australien deles ind i tre klimazoner: tropisk i nord, subtropisk i midten og tempereret helt i syd. Men variationerne er store. Mens det tropiske nord oplever voldsomme regnskyl i regntiden, er vand en stor mangelvare i store dele af Australien. Om vinteren falder der sne på østkysten, mens temperaturen sjælden når under 20 grader på vestkysten. Om efteråret og vinteren regner det mest på syd og østkysten, mens det en den tørreste periode, næsten uden en eneste regndråbe, i nord.

16 fantastiske steder du skal opleve i Australien

Cape Le Grand National ParkAustralien er et stort land, med utrolig mange flotte steder og oplevelser.

Netop derfor kan det være svært at vælge hvilke steder man skal besøge. Vi har samlet 16 steder (i vilkårlig rækkefølge) som vi synes at det er værd at opleve mindst en gang i livet.

Vi kan love at du har mange flotte oplevelser i vente!

Her er oplevelserne, du ikke må gå glip af i Sydney

Her er oplevelserne, du ikke må gå glip af i SydneyGourmetmad, opera, historie samt vandreture langs vandet er blot noget af det, du finder på denne Top 10 liste over ting, du kan opleve i Sydney.

Kombinationen af surferstrande, den glinsende naturskabte havn og Sydney Opera House er blandt de mange ting, der gør Sydney uimodståelig. Udover byens mange menneskeskabte vidundere er Sydney velsignet med et utal af naturlige skatte, såsom smukke offentlige haver og parker, små havneøer og uspolerede kystlinjer.

Dette er Australiens flotteste vandreture

Dette er Australiens flotteste vandreture Australien har et stort udvalg af vandreture, der garanterer flotte naturoplevelser.

Se de unikke dyr i deres naturlige habitat og udforsk det varierede landskab, fra bjergene i Tasmanien og kystområderne i Victoria, til outbacken i South Australia og de høje karritræer i Western Australia.

Australiens bedste vinregioner

Australiens bedste vinregionerAustralien er et vinland! Når det gælder god mad og vin, er Australien klart at foretrække. Vindistrikterne i Australien producerer samlet set, mere end 100 forskellige typer vindruer og der bliver hver dag, verden over, drukket mere end 30 millioner glas australsk vin.

Så hvorfor ikke slå vejen forbi et af de fantastiske vinområder, næste gang du er i Australien.

Australiens unikke dyreliv

Læs om Australiens unikke dyrelivAustralien har et yderst varieret og unikt dyreliv. Mere end 80 % af alle planter, pattedyr, fireben og frøer i verden, findes kun i Australien og noget at det mest interessante ved at rejse rundt i Australien er at opleve dette mangfoldige dyreliv.

Vi har lavet en liste med 11 af landets mest særpræget dyr, og giver dig desuden tips til steder hvor du kan se dyrene, hvis du ikke selv har tid til at lede efter dem i naturen.

Luksus på australsk

Australien for luksusdyrSpis morgenmad med udsigt over Uluru, også kendt som Ayers Rock, og læg dig under dynen mens kænguruer hopper forbi udenfor dit vindue. Oplevelserne står i kø med disse fem håndplukkede elitehoteller som din base.

Pris per person når to rejser sammen: 
fra kr. 85.000

6 luksusoplevelser i Australien

6 luksusoplevelser i AustralienStorslåede oplevelser i komfortable omgivelser er nøgleordet. Barfodsluksus handler ikke om at se og blive set, men snarere at vende blikket indad og mærke hvor dejligt du har det.

5 myter om koalaen

5 myter om koalaenKoalaen er så sød, at den næsten kunne være taget direkte ud af et eventyr. Og netop det, er måske grunden til, at der findes så mange populære myter om denne søde skabning, der kun lever i Australien.

Her er nogle af de mest udbredte myter:

Aboriginal Australia: Our country is waiting for you

Aboriginal Australia: Our country is waiting for youEt bredt spekter af oplevelser og aktiviteter venter hvis man vil se Australien gennem øjnene på det aboriginske folk. Aboriginernes kultur er fascinerende og det samme er måden som folket igennem tusindvis af år har levet i pagt med naturen. Tourism Australia har indspillet en kortfilm der har fokus på urbefolkningens ældgamle og meget spændende kultur. Ved at se denne film kan du få et indblik i de mange fantastiske aboriginske kulturoplevelser man kan få rundt om i Australien.