Her er strandene, du ikke må gå glip af i Australien

Her er strandene, du ikke må gå glip af i Australien

Australien er verdensberømt for sine strande. Samlet set, har landet mere end 10.000 at vælge imellem, så her er uden tvivl en strand for enhver smag.

- Uanset om du vil bade, surfe, snorkle, fiske eller solbade, så har Australien en strand, der passer til dig, siger Brian Friis Jensen fra Australienrejser.

Her er 6 strande, du ikke må gå glip af.

 

#6 Bondi Beach – Sydney

Bondi Beach. Foto: Ethan Rohloff, Destination NSW

Dette er sandsynligvis Australiens mest berømte strand. De fleste har hørt om Bondi Beach, og her kommer der både backpackere, børnefamilier, grupper af venner, surfere og alle andre, der ønsker at opleve atmosfæren og omgivelserne. På stranden finder man også et stort udvalg af barer, restauranter og caféer, så man har mulighed for at tage en pause fra solen. Bondi Beach ligger i en af Sydneys forstæder, hvilket betyder, at det er en af de nemmeste strande at besøge i Australien.

Læs mere om Sydney her.

 

#5 Surfers Paradise Beach – Gold Coast

Surfers Paradise.

En tre kilometer lang stribe af gyldent sand adskiller Stillehavet fra Surfers Paradise. Her finder man svømmere, løbere, surfere og barnevogne i en skøn forening. Surfere har et godt klima året rundt, tilmed om vinteren, hvor temperaturen sniger sig op til de 20 grader. Stranden ligger kun et stenkast fra gågaden i centrum af Surfers Paradise, hvilket gør det nemt at tage en pause fra stranden. Tre gange om ugen afholdes Surfers Paradise Beachfront Markets, hvor over 120 boder stilles op langs strandpromenaden.

Læs mere om Gold Coast her.

 

#4 75 Mile Beach – Fraser Island

75 Mile Beach. Foto: Chris McLennan

Denne imponerende strand strækker sig over 120 kilometer langs den østlige del af Fraser Island. Små fly bruger faktisk stranden som landingsbane, så hold udkig efter fly, der lander og letter. De største attraktioner langs stranden er skibsvraget Maheno, som strandede her i 1935, og de mest populære badesteder er Champagne Pools og Eli Creek. Det frarådes at bade i havet fra stranden på grund af farlige understrømme og hajer. 75 Mile Beach udforskes bedst fra en firehjulstrækker eller i fly.

Læs mere om 75 Mile Beach og Fraser Island her.

 

#3 Wineglass Bay – Tasmanien

Wineglass Bay på Tasmanien. Foto: Aerial Inspections

Wineglass Bay på Tasmanien anses for at være en af verdens fineste strande. På den halvmåneformede strand mødes blændende hvidt sand og turkisblåt hav, og det er svært ikke at lade sig begejstre over synet fra udkigspunkterne over stranden. Nationalparken, der omgiver stranden Freycinet, byder på smukke vandreture i et varieret terræn. Gør noget ekstra ud af dit ophold ved at forkæle dig selv på Sapphire Lodge, der har udsigt over Wineglass Bay.

Læs mere om Tasmanien her.

 

#2 Cable Beach – Broome

Cable Beach i Broome. Foto: Tourism WA

I det nordvestlige Australien, i udkanten af den lille outback-by Broome, ligger smukke Cable Beach. Den 22 kilometer lange strand ligger klemt inde mellem det blå-farvede Indiske Ocean og den røde outback. Stranden er kendt for sine betagende solnedgange, og den mest populære aktivitet her, er at afslutte dagen på ryggen af en kamel, mens solen forsvinder ned i havet. En anden populær aktivitet er en tur i kajak for at opleve marinelivet. De fleste, der besøger Cable Beach og Broome, gør dette i starten eller slutningen af en længere roadtrip fra Darwin eller Perth.

Læs mere om Cable Beach og Broome her.

 

#1 Whitehaven Beach – Whitsundays

Whitehaven Beach i Whitsundays. Foto: Jason Loucas

Whitehaven Beach er verdensberømt for sit kridhvide silicasand - så fint at det knirker, når man går på det. En af fordelene ved det høje indhold af silica er, at sandet ikke bliver overophedet på varme dage, så man nemt kan gå barfodet uden at brænde sig. Stranden er flere gange blevet kåret til Australiens fineste strand, hvilket ikke er overraskende. Whitehaven ligger på den største ø i Whitsundays, og den mest almindelige måde at komme dertil er med båd.

Læs mere om Whitsundays her.

 


 

Australienrejser har skræddersyet rejser til Australien i mere end ti år, og gør det nemt for dig at opfylde din drømmerejse. Her er nogle rejseforslag, hvor man kan opleve flere af landets fineste strande.

 

Drømmerejse til Great Barrier Reef

width="300"

Denne ultimative rejse giver dig det bedste, Great Barrier Reef har at byde på. Farverige koralrev, et varieret undervandsliv, kridthvide strande, tropisk regnskove og spektakulære oplevelser.

Rejsen inkluderer besøg i Brisbane, Whitsunday Islands, Mission Beach og Port Douglas, før turen afsluttes med nogle dage i Sydney.

Læs mere om rejseforslaget her »

 

Kør selv fra storbyen Sydney til tropiske Cairns

Dette rejseforslag er fuldt pakket med oplevelser. På køreturen fra Sydney til Cairns står oplevelserne i kø lige fra bjergkæden Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley til de hvide sandstrande i Whitsundays og de farverige koraller på Great Barrier Reef.

Rejsen inkluderer også et besøg i kystbyerne Byron Bay, Gold Coast og Noosa.

Læs mere om rejseforslaget her »