South Australia - mad, vin, dyreliv og outback

fleurieu peninsula i south australia

South Australia er en af de mest mangfoldige delstater i Australien. Hele den nordlige del består af bagende ørken- og steppelandskaber, mens landskabet i syd er karakteriseret ved jordbrug, og primært vinmarker. Hovedstaden Adelaide er en livlig by med mange kulturelle arrangementer og spændende restauranter. Byens beliggenhed er perfekt med strande og kyst på den ene side og grønne bakker med vingårde på den anden. Tag en tur ud af byen og du får mange muligheder for at opleve det australske dyreliv på tæt hold.

Adelaide
Adelaide er hovedstaden i South Australia og berømt for sine store musik- og kunstfestivaler. Adelaide er det perfekte udgangspunkt for dine australske oplevelser. Du kan tjekke ind på hotellet mindre end en halv time efter at flyet er landet og udforske byen til fods i de hyggelige gågader med parker, sandstensarkitektur og trendy bohemeområder. Herfra har du nem adgang til det unikke dyreliv, den store Outback og de gode madoplevelser.

Kangaroo Island
Lige syd for Adelaide ligger Kangaroo Island. På denne ø kommer du helt tæt på nogle af Australiens mest kendte dyr som kænguruer og koalaer i deres naturlige habitat. Du kan vandre langs stranden hvor australske søløver holder til, svømme med delfiner og opleve fantastiske landskaber som blandt andet Remarkable Rocks. Vi hører ofte, at besøget på Kangaroo Island var noget helt særligt og den mest mindeværdige oplevelse på rejsen til Australien.

Flinders Ranges
Længst mod nord i ligger bjergkæden Flinders Ranges med vilde farverige klipper, et rigt dyreliv og dybe vandfyldte kløfter. Det perfekte sted at vandre, tage på eventyr i en firehjulstrækker eller stige med ombord på et lille fly for at se det fantastiske landskab i fugleperspektiv. Et lille stykke længere mod nord begynder “The Outback” - et øde, tomt og knastørt landskab. Men under den tørre og varme overflade skjuler den smukke og værdifulde smykkesten opalen sig i Coober Pedy, byen hvor næsten halvdelen af indbyggerne bor under jorden.

Derudover kan du nyde en sejltur med en luksuriøs flodbåd på floden Murray River. Udforsk det spændende undervandsliv ved Eyre Peninsula vest for Adelaide; svøm med søløver og delfiner eller lad dig sænke under vandet i et haj-bur – hvis du tør! Regionen er desuden kendt som Australiens hovedstad for sea-food.

Hvad enten du går efter kultur, dyreliv, eventyr eller ren og skær afslapning, så finder du det hele i Adelaide og South Australia.

For yderligere informationer om South Australia, besøg Visit South Australia eller besøg South Australia på Facebook.

eyre peninsula swimming with sea lions 4Svøm med søløver på Eyre Peninsula


Fem steder, du skal opleve i South Australia:

  • Adelaide. En charmerende by med grønne parker, flotte strande og berømt for sine musik- og kunstfestivaler.
  • Barossa. Området lige nord for Adelaide, hvor flere af Australiens bedste vine produceres.
  • Kangaroo Island. Her er du stort set garanteret nærkontakt med vilde koalaer, kænguruer, pingviner og sæler.
  • Flinders Ranges. Bjergkæden med vilde farverige klipper, dybe vandfyldte kløfter og et rigt dyreliv.
  • Coober Pedy. Verdens opalhovedstad, hvor man under den tørre afsvedne overflade graver efter værdifulde ædelstene.

Klik for at se video: