Adelaide

21102 364Mosely Square i Adelaide. Foto: Michael Smith/SATC

Delstatshovedstaden, Adelaide, er en elegant by, som er omgivet af parker og placeret mellem maleriske bakker og havet.

adelaide glenelgMoseley Square i Glenelg, Adelaide. ©  SATCBåde indbyggerne og turisterne kan nyde et middelhavslignende klima og en al fresco livsstil; man smager på ”det gode liv”.

Adelaide byder folk velkommen med sit pulserende kulturliv, ekstraordinære kulinariske oplevelser, gamle bygninger, enestående oplevelser og venlige indbyggere. Hertil kommer utallige festivaler og events i verdensklasse, såsom Santos Tour Down Under og Adelaide Festival – én af de helt store kunstbegivenheder i verden.

En master plan
Da Colonel Light grundlagde Adelaide i 1836, havde han en helt simpel plan: en bykerne på én kvadratkilometer og masser af åbne rum. Han markerede med gitre, hvad der skulle være gader, og omsluttede dem med en ring. Området uden for ringen er i dag kendt som State Heritage Listed parkområderne.

Vejret i Adelaide
Klimaet i South Australia varierer fra varmt og tørt i indlandet til mildt og vådt ude ved kysten. Normalt er vinteren i Adelaide mild og våd, hvor sommeren er varm og tør. Adelaide er den tørreste af alle de australske delstatshovedstæder. Den gennemsnitlige maksimumstemperatur om sommeren ligger på 29 grader, og på 15-16 grader om vinteren. Efteråret er en rigtig fin tid at besøge Adelaide. Her er temperaturen oftest behagelig med masser af sol og forholdsvis høje temperaturer.

adelaide cantina socialeEn cool storby
Nyt cafélivet. Nyd cafékulturen. Adelaide har et varieret kulturelt mix, som garanterer, at maden er ekstraordinær. Adelaide er stolt over at være Australiens vinhovedstad og har adskillige vindistrikter lige i baghaven. Du vil blive forkælet med en overflod af valgmuligheder.

Adelaide elsker festivaler
Oplev Adelaide Festival, Adelaide Fringe og WOMADelaide. Fans af sport vil elske de prisvindende racerløb Santos Tour Down Under og Clipsal 500 V8. De fleste events sker i marts.

art galleryThe Art Gallery of South Australia

Seværdigheder og oplevelser

  • Adelaide Botanical Garden har eksisteret siden 1857, og her kan man gå på opdagelse i en oase af farverige og sjældne planter. Desuden har de to flotte drivhuse som har fået stor opmærksomhed på grund af deres unikke design.
  • The Art Gallery of South Australia blev etableret i 1881 og har en af landets ældste kunstsamlinger. Her kan du bl.a. finde den største samling af Rodin skulpturer på den sydlige halvkugle, og verdens mest betydningsfulde samling af keramik fra Sydøstasien.
  • The South Australian Musesum afspejler historien og livsstilen af den aboriginske urbefolkning, samt de tidlige bosætninger i Stillehavet og Egypten. Et af højdepunkterne er The Australian Aboriginal Cultures Gallery. Andre attraktioner der kan nævnes er ældgamle fossiler og den 120 millioner år gamle opaliserede plesiosaur Addyman.
  • Adelaide Central Market, her findes friske produkter fra hele regionen.
  • For at opleve flotte sandstrande, ta til Glenelg, Brighton, Henley og Semaphore, som også er fyldt med butikker, cafeer, pubber og restauranter.

adelaide glenelg beach 1Glenelg Beach, Adelaide. © SATCHvis du er ude efter sandstrande, kan du med fordel tage til Glenelg, Brighton, Henley og Semaphore, hvor der også er masser af butikker, caféer, pubs og restauranter.

Hvis du er interesseret i vinsmagning, kan du tage til Penfolds Magill Estate Winery, et af Australiens mest berømte og historiske vingårde. Med sin unikke beliggenhed i udkanten af byen er denne vingård hjemsted for den verdensberømte Penfold’s Grange vin. Det er muligt at vælge mellem en række guidede ture, hvor nogle går bag kulisserne, og det er muligt at spise i den nyligt indrettede restaurant, som tilbyder exceptionel mad.

Hvis du er interesseret i cricket, kan du tage til Adelaide Oval, der betegnes som en af verdens mest maleriske cricketbaner. Den første kamp blev spillet på denne bane i 1884. En rundtur på banen og et besøg på museet er et must for sportsfans. The Bradman Collection er en hyldest til cricketstjernen Sir Donald Bradman og indeholder over hundrede effekter fra den kendte personlighed.

For at smage på lokale råvarer kan du besøge Adelaide Central Market, som er det største overdækkede fødevaremarked på den sydlige halvkugle. Her kan du finde Adelaides største udvalg af internationale madvarer og gode tilbud på måltider. Markedet, der åbnede i 1869, tiltrækker byens bedste kokke, da man her kan købe friske råvarer fra 60 forskellige kulturer. Deltag i en af de guidede ture for at få den bedste oplevelse af markedet.

Vil du opleve moderne kunsthåndværk og design, bør du besøge Jam Factory, hvor lovende australske designere udstiller samlet under ét tag og viser et væld af kreativitet. Du finder her et spændende miks af glas, keramik, metal og møbeldesign, og i butikken kan du gøre gode køb.

adelaide hills cleland wildlife parkKom tæt på Australiens unikke dyreliv i Cleland Wildlife ParkHvis du er interesseret i ølsmagning, kan du tage til Coopers Brewery, som er Australiens største bryggeri og det eneste større bryggeri, der stadig er familieejet- og drevet. Ved at deltage i en guidet tour bliver man guidet igennem alle trin i produktionen og får til sidst mulighed for at smage Coopers ale, stout og lagret øl.

Hvis du er interesseret i dyreliv, er det muligt at aflægge et besøg i Cleland Wildlife Park, som er et prisvindende uddannelsessted. Her kan du komme tæt på de fleste af Australiens dyr, inklusiv kænguruer, wallabies, emuer og koalaer. Gæsterne kan også holde en koala eller håndfodre en kænguru.

Er du interesseret i golf, kan du tage til Royal Adelaide, Grange, Glenelg eller Kooyonga Golf Clubs. Derudover er der 28 andre offentlige golfbaner i eller omkring Adelaide at vælge imellem.

Hvis du ønsker at opleve aboriginernes kultur, så tag til Tandanya, som er et nationalt museum for aboriginsk kunst og kultur, hvor de besøgende kan opleve diverse interessante og varierende udstillinger, forestillinger med didgeridoo og dans og gå på opdagelse i den prisvindende butik.

food and wine 13Adelaide Hills og South Australia byder på fantastiske madoplevelser.

Adelaide Hills

Slip væk fra livets overhalingsbane, og gør Adelaide Hills til din næste ferieflugt. Knap 30 minutter fra centrum af Adelaide og 45 minutter fra lufthavnen kan du opleve stilheden i Adelaide Hills. Regionen strækker sig helt fra Barossa i den nordlige del til Kuitpo Forest i den sydlige del og er rig på historie.

Hvis du er på udkig efter en afslappende kør selv ferie, så har du fundet den.

dining bridgewater millBridgewater Mill i Adelaide Hills. © SATCLandskabet er eventyragtigt smukt. Det er badet i lys og fyldt med maleriske landsbyer og travle byer. Her finder du nogle af Australiens bedste vinområder, og råvarerne kommer direkte fra Adelaide Hills. Du bliver nødt til at smage maden for at finde ud af, hvor god mad restauranterne får ud af disse råvarer. Adelaide Hills enestående udsigt og store, blå himmel vil bjergtage dig.

Vandreture bringer dig derhen, hvor du ikke kan komme frem med bilen
Lej en cykel, og se med egne øjne, hvorfor racerløbet Santos Tour Down Under elsker Adelaide Hills. Oplev også steder fra Adelaide Hills oprindelige urbefolkning, Permangk-folket. Lær om de europæiske tilflyttere, og hvordan deres kultur, mad, arkitektur og kunst kommer til udtryk i Adelaide Hills den dag i dag.


Hotell og overnatning

Udvalget af hoteller er stort i Adelaide og det nemmeste er at du vælger hvilket område du ønsker at bo i og hvilken standard du foretrækker. Vi kan tilbyde dig alt fra en enkel standard til den ypperste luksus. Fortæl os hvad du ønsker og så finder vi nogle gode alternativer til dig.

Priserne på hotellerne varierer alt efter sæson og standard.

 

Kontakt os for yderligere information og pristilbud »

Oaks Horizons Adelaide

oaks horizon adelaide sid 70 2 croppedLejlighedshotel beliggende i bydelen North Terrace - en bydel, som ligger centralt i Adelaide tæt på Convention Centre, Festival Centre og Sky City Casino. Hotellet er et af de nyeste i området, og lejlighederne er lyst og moderne indrettet. 

Oaks Horizons har 154 værelser, egen restaurant, indendørs swimmingpool og fuldt udstyret køkken i alle lejlighederne.

Prisklasse: priskategori 2

 

Oaks Plaza Pier

oaks plaza pier sid 70Et populært lejlighedshotel med en smuk udsigt over byen, havnen og havet. Hotellet ligger ved stranden i Glenelg, som ligger kun 20 min. fra Adelaide. Hotellet ligger i gåafstand til restauranter og shopping, og der er gode transportmuligheder ind til centrum af Adelaide.

Hotellet har 206 værelser og lejligheder, aircondition, restaurant, bar, swimmingpool samt køkken, vaskerum og balkon i lejlighederne.

Prisklasse: priskategori 2

 

Crown Plaza Adelaide

crowneplaza 4 croppedEt førsteklasses hotel beliggende i rolige omgivelser og med udsigt over parken. Det ligger i gåafstand til seværdigheder som Adelaide Botanic Garden, Adelaide Zoo og Rundle Street Shopping Mall.

Hotellet har 308 værelser, aircondition, restaurant, bar, indendørs swimmingpool og fitnesscenter. Hotellet er røgfrit.

Prisklasse: priskategori 2

 

Breakfree Director’s Studios Adelaide

breakfree-directors 0017944aEt lille, hyggeligt hotel beliggende i centrum af Adelaide tæt på Chinatown, The Central Market og The Art Gallery og i gåafstand til restauranter og butikker.

Hotellet har 60 værelser med aircondition samt vaskemaskine og køkken i studioværelserne. Hotellet har ikke elevator og er røgfrit.

Prisklasse: priskategori 1

 

Adina Apartment Hotel Adelaide Treasury

medina_grand_treasury_adelaide_1Medina Grand Treasura ligger i en 150 år gammel historisk bygning, men en super beliggenhed lige i centrum, tæt på butikker og attraktioner. Alle lejligheder har fuldt udstyret køkken, aircondition og vaskemaskine. På hotellet findes endvidere swimmingpool, sauna, restauranter og parkeringsmuligheder.

Prisklasse: priskategori 2

Adelaide Meridien Hotel & Apartments

all_seasons_meridien_adelaideHotellet ligger kun få minutter fra centrum hvor man finder butikker, restauranter og seværdigheder. Værelserne inkludere både soveværelse og opholdsrum, samt balkon og aircondition. Hotellet har swimmingpool, parkering og børnepasning.

Prisklasse: priskategori 1

 

Mercure Grosvenor Adelaide

mercure_grosvener_adelaideMercure Grosvenor ligger i hjertet af Adelaide og er et landmærke fra 1920’erne. Hotellet har komfortable værelser med aircondition og minibar. Her tilbydes endvidere parkering og børnepasning.

Prisklasse: priskategori 1

 

Saville City Suites

saville_city_suites_adelaideHotellet ligger i kunstnerdistriktet, i kort gåafstand til centrum. Alle lejligheder har aircondition, vaskerum, fuldt udstyret køkken, spisebord og opholdsområde. Hotellet har en charmerende baggård, parkering og børnepasning.

Prisklasse: priskategori 1

Hyatt Regency Adelaide

hyatt_regency_adelaideEt luksuriøst hotel centralt beliggende med gåafstand til det meste. Ligger flot ved bredden af floden Torres. Værelserne har høj standard og hotellet tilbyder mange faciliteter som swimmingpool, flere restauranter, fitness og eget Spa center.

Prisklasse: priskategori 2