Oplev den rigtige outbacken i Flinders Ranges

flinders ranges lookoutFlinders Ranges og outbacken. © SATC

Flinders Ranges er et af de ældste landskaber i verden, og det er kun fem timers kørsel fra Adelaide. Landskabet er spektakulært på enhver tænkelig måde med sine stejle rygge og tinder, smalle kløfter med træer, knastørre åer og rustrød jord.

flinders ranges wilpena pound sunsetWilpena Pound. © SATCHer finder du det utrolige Wilpena Pound, et naturligt amfiteater, som vil gøre dig fuldstændig målløs, når du ser det.

Aboriginernes ældgamle sagn siger, at antikke kæmpeslanger skabte dette utrolige landskab. Tag på en tur med en aboriginsk guide, eller kør selv langs Aboriginal Dreaming Trail for at opleve mere.

Flinders Ranges skifter farve på dramatisk vis, efterhånden som solen rammer landet – lige fra grå farver ved daggry til røde farver i skumringen.

En del af det klassiske australske dyreliv finder man i Flinders Ranges. Papegøjer i fantastiske farver, gulfodede klippewallabies, kænguruer og emuer gemmer sig i skyggen. Australiens største rovfugl, den australske kilehaleørn, svæver suverænt på de termiske luftstrømme.

Outbacken
wildlife emu 4wd tourDeltag i en guidet tur med 4WD i Flinders Ranges. © SATCOplev australiere, som bor hundredvis af kilometer fra deres nærmeste nabo, og som elsker det! Vær opmærksom på, at hvis du støder ind i nogen, vil de være ivrige efter at snakke.

De lokale venter på, at der to gange om ugen bliver bragt post og varer ud til dem fra den omkringliggende verden, af et postbud og de få heldige turister, der ledsager ham.

Coober Pedy er et sted, hvor folk lever i underjordiske huse og leder efter opaler i et månelignende landskab. Det er her, du finder essensen af Australien.

Spor af liv
flinders ranges prairie hotelMiddag ved solnedgang på et lokalt hotel. © SATCLegendariske australiere og deres historier har bevæget sig fra Outbacken og er blevet til folklore. Mange af disse historier stammer fra gamle vandre- og kvægruter i disse øde områder af landet, fx Birdsville Track og det bemærkelsesværdige hestevæddeløb.

Strzelecki Track går langs Australiens berømte hundehegn, som er dobbelt så langt som Den Kinesiske Mur og holder Australiens indfødte hund, dingoen, væk fra fårene.

Få steder i verden er så spektakulære som Lake Eyre, når den fyldes af vand. Denne enorme saltslette forvandler sig til et slags indlandshav, der tiltrækker utrolige mænger af fugle. En flyvetur over Lake Eyre glemmer du aldrig.


Seværdigheder og oplevelser

 • Flyvning i luftballon
 • 4WD guidede ture
 • Vandreture (én eller flere dage)
 • Scenic flight over Wilpena Pound
 • Brachina Gorge
 • Scenic flight over Lake Eyre
 • Led efter opaler i Coober Pedy
 • Aboriginske klippemalerier
 • Tur til toppen af Arkaroola
 • Overnat under jorden i Coober Pedy
 • Spis en “Feral food platter” på Prairie Hotel

Hotel og overnatning

Priserne på hotellerne varierer alt efter sæson og standard.

Kontakt os for yderligere information og pristilbud »

Wilpena Pound Resort

s74 wilpenaUdforsk Flinders Ranges og Wilpena Pound, og se flotte fugle og kænguruer i deres rette element. Tag på en guidet tur og oplev gammel aboriginsk kunst, tag på vandretur i området. Eller hvorfor ikke se landskabet fra luften?

Hotellet har 60 værelser, aircondition, swimmingpool, restaurant, bar, BBQ område og cykeludlejning. Hotellet er røgfrit. Wilpena Pound ligger ca. 453 km nord for Adelaide (ca. 6 timer i bil).

Prisklasse: priskategori 3

 

Rawnsley Park Station - Eco Villas

s74 rawnsleySe skyerne blive knaldrøde mens solen går ned over Wilpena Pound. Bliv inspireret af et landskab, som har fængslet forfattere og malere i generationer. Oplev det unikke australske dyreliv i sine naturlige omgivelser. Eller udforsk et område rigt på aboriginernes kultur.

Prisklasse:priskategori 3