Kulturelle og kulinariske Melbourne

Tilbring nogle dage i storbyen Melbourne.Melbourne. Foto: Greg Elms

Melbourne er byen som ved hvordan man skal nyde livet. Vælg mellem de mange restauranter, koncerter, teatre, festivaller og de store sportsarrange¬menter. Alt er muligt i byen der har en spektakulær blanding af ny og gammel arkitektur, elegante gader samt overdådige parker og parker.

Med sine cirka 4 millioner indbyggere, er Melbourne Australiens næst største by, og hovedstad i delstaten Victoria.  

Mad og drikke
Melbourne har en stor lidenskab for mad og drikke, noget som afspejles i tusindvis af restauranter og barer som byder på gastronomiske oplevelser fra hele verden. Byen er et mekka når det kommer til madoplevelser, med restauranter som kombinerer smage fra alle verdenshjørner. Her finder man alt fra det klassiske køkken til det virkelig eksotiske. Tag til bydelen Richmond for vietnamesisk, Carlton for italiensk, Fitzroy for spansk tapas og Chinatown for autentisk kinesisk mad.

Arkader og gyder
Byens netværk af gyder og arkader, dvs. små skjulte gader, er det største i hele Australien. Block Arcade mellem Collins og Elizabeth Street blev bygget i 1891 og er kronen på værket. Der findes mange arkader i centrum af byen, alle beliggende kun en blok fra Collins Street. Tag en hyggelig gåtur gennem byen og prøv om du kan finde de skjulte cafeer, restauranter, barer og butikker. Det er et must at bruge lidt tid på at gå gennem arkaderne, og hvis du gør dig selv den tjeneste får du med sikkerhed en større forståelse af byens sjæl samt hvorfor indbyggerne sætter så stor pris på den.

Vejret i Melbourne
Klimaet i Victoria præges af de forskellige klimazoner man finder i staten, fra de varme og tørre regioner i nordvest til de sneklædte bjergområder i nordøst. Man siger at Melbourne har et meget skiftende vejr, og mange påstår også at byen nemt kan have fire årstider på en dag. Normalt har byen et tempereret klima med varme somre, kølige vintre og mildt vejr både forår og efterår. Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på 25 grader og om vinteren ligger den omkring 14 grader. Byen får mest nedbør mellem maj og oktober.

Seværdigheder og oplevelser:

  • Centrum. Opdag historiske arkader og gader, hvor du finder mange restauranter, cafeer, barer og modebutikker, eller tilbring lidt tid i en af byens mange parker.
  • Sportsbegivenheder. Oplev byens store interesse for sportsarrangementer. Besøg endelig sportsarenaerne, uanset om det er for at se fodbold, kricket, rugby eller en anden sportsgren.
  • Festivaler. I Melbourne har det meste sin egen festival - alt fra mad, film, kunst og musikfestivaler til litteratur og kunsthåndværk.
  • St. Kilda. Kendt for sine gode badestrande, restauranter og barer - som en oase i storbyen.

Se denne videoen for en kort introduksjon til Melbourne:

Dagsture og udflugter i og omkring Melbourne

Herunder er et udvalg af udflugter i og omkring Melbourne. Tag kontakt med os hvis du vil høre mere om hvad vi kan tilbyde i området, hvis du har specielle interesser eller ønsker at bestille.

Kontakt os for mere information og pristilbud »

Lanes & Arcades Tour

vic s 02Denne halvdags tur tager dig rundt i Melbourne centrum. Det er dog mere end en almindelig guidet byrundtur, da den også viser dig mange små hemmeligheder i byen, som de fleste går glip af, når de udforsker byen på egen hånd. Du kommer ud til små butikker, charmerende cafeer samt historiske steder og ser flot arkitektur.

Frokost er inkluderet i turen.

Prisklasse: priskategori 1

 

Colonial Tramcar Restaurant

colonial tramcar rest sid 63Spis middag ombord på Colonial Tramcar. Denne sporvogn, som er lavet om til en restaurant, tager jer med på en tur rundt i Melbourne samtidig med, at I spiser en god middag.

Sporvognen starter fra Tram Stop 125 på Normanby Road ved Melbourne Exhibition Center. En mindeværdig oplevelse.

Prisklasse: priskategori 1

 

Yarra Valley Food & Wine Journey

yarra valley food wine sid 62Heldagstur til Victorias bedst kendte vindistrikt Yarra Valley.

Vinmarkerne bølger henover de bløde bakker i alle årstidens farver, og sceneriet indrammes smukt af de bagvedliggende bjerge. På turen besøges flere vingårde med tilhørende vinsmagning.

Inkluderet i turen er også en god frokost på en af vingårdene.

Prisklasse: priskategori 1

 

Horseback Winery Tour

Kom med på en anderledes vintur, på hesteryg.

Denne unikke dagstur tager dig med til halvøen Mornington Peninsula, som ligger ca. 1 times kørsel fra Melbourne. Her venter jer en lidt anderledes vintur- nemlig på hesteryg. Turen tager ca. 3 timer og i vil undervejs besøge to vingårde, hvor af halvdelen af tiden tilbringes på hesteryg. Man behøver ikke at have erfaring med at ride, for at deltage på denne vintur og gruppen følges ad.

Prisklasse: priskategori 3

Phillip Island & Private Penguin Experience

phillip island privat penguin expericence sid 62Phillip Island ligger små 130 kilometer sydøst for Melbourne. Øen er kendt for sit unikke dyreliv og specielt de mange pingviner, der holder til her. Hver aften ved solnedgang kommer pingvinerne tilbage i flok og vandrer fra havet op til deres reder i klitterne – kendt som "Penguin Parade".

Prisklasse:priskategori 2

Koalas and Kangaroos in the Wild

echidna walkabout sid 62På Echidna Walkabout kommer du ud i den australske bush og oplever kænguruer, koalaer, emuer og flere andre dyrearter på nært hold. Guiderne er erfarne og indvier deltagerne i det fantastiske plante- og dyreliv, der findes i Australien.

Prisklasse:priskategori 2

Great Ocean Road med Echidna Walkabout Nature Tours

TRUGANINAjanine150214p08prcroptextTur med guide - 3 dage

Oplev den dramatiske kyst på en all-inclusive 3 dages tur. Se Australiens vilde dyr sammen med en erfaren guide.

Turen inkluderer 2 x morgenmad, 3 x frokoster, 2 x aftensmad og 2 nætter på hyggelige boutique Bed & Breakfast hoteller. Gruppen er lille, maksimalt 8 personer. 

Dagstur til Peninsula Hot Springs

Panoramaudsigt fra de varme kilder.

Denne dagstur byder på ren selvforkælelse og afslapning når i besøger de varme kilder i Mornington Peninsula, Peninsula Hot Springs. Mornington Peninsula er en halvø, som ligger ca. 1 times kørsel fra Melbourne og består af termiske varme kilder fyldt med naturlige mineraler der strømmer ind i de mange bassiner.

Prisklasse: priskategori 2

Healesville Sanctuary

Healesville Sanctuary Dyreparken Healesville Sanctuary har mere end 200 arter af dyr, og er dermed verdens største samling af australske dyr. I denne dyrepark kan du b.la. møde rovfugle, dingoer, koalaer, kænguruer, wombats og næbdyr.

Healesville Sanctuary kæmper for udryddelsen af dyrearter igennem diverse avlsprogrammer og fokuserer på at belyse vigtigheden i at skabe et bærekraftigt miljø for både dyr og mennesker. Healesville har fået stor international anerkendelse for deres store arbejde med at redde truede dyrearter fra at blive udryddet. På parkens veterinærsygehus, som er åbent for gæster, bliver mere end 200 syge og skadet dyr behandlet hvert eneste år.

Sunrise Balloon Flight – Melbourne

sunrise balloon flight sid 63Tidligt om morgenen, inden solen står op, bliver du hentet på dit hotel og kørt ud til det område, hvor varmluftballonerne bliver fyldt op.

Ved solopgang svæver du hen over Melbourne med en fantastisk udsigt udover hele byen og området. Ikke mange steder i verden tillades ballonflyvning hen over storbyer.

Du flyver ca. 1 time i ballon og lander hvor vinden bestemmer det.

Prisklasse: priskategori 3

 

Great Ocean Road, Coastal Drive and Scenic Flight

great ocean road sid 62Turen tager 9 timer og starter om morgenen fra Melbourne. Herfra går turen sydover til den smukke kyststrækning mellem Apollo Bay og Lorne.

Højdepunkterne på turen er mange såsom små hyggelige kystbyer, koalabjørnene ved Kennet River, det historiske fyrtårn Split Point Lighthouse og ikke mindst den fantastiske flyvetur hen over en del af Great Ocean Road, den flotte kyststrækning og The Twelve Apostle.

Frokost er inkluderet. Maks. 6 deltagere.

Prisklasse: priskategori 5