Kulturelle og kulinariske Melbourne

Tilbring nogle dage i storbyen Melbourne.Melbourne. Foto: Greg Elms

Melbourne er byen som ved hvordan man skal nyde livet. Vælg mellem de mange restauranter, koncerter, teatre, festivaller og de store sportsarrange¬menter. Alt er muligt i byen der har en spektakulær blanding af ny og gammel arkitektur, elegante gader samt overdådige parker og parker.

Med sine cirka 4 millioner indbyggere, er Melbourne Australiens næst største by, og hovedstad i delstaten Victoria.  

Mad og drikke
Melbourne har en stor lidenskab for mad og drikke, noget som afspejles i tusindvis af restauranter og barer som byder på gastronomiske oplevelser fra hele verden. Byen er et mekka når det kommer til madoplevelser, med restauranter som kombinerer smage fra alle verdenshjørner. Her finder man alt fra det klassiske køkken til det virkelig eksotiske. Tag til bydelen Richmond for vietnamesisk, Carlton for italiensk, Fitzroy for spansk tapas og Chinatown for autentisk kinesisk mad.

Arkader og gyder
Byens netværk af gyder og arkader, dvs. små skjulte gader, er det største i hele Australien. Block Arcade mellem Collins og Elizabeth Street blev bygget i 1891 og er kronen på værket. Der findes mange arkader i centrum af byen, alle beliggende kun en blok fra Collins Street. Tag en hyggelig gåtur gennem byen og prøv om du kan finde de skjulte cafeer, restauranter, barer og butikker. Det er et must at bruge lidt tid på at gå gennem arkaderne, og hvis du gør dig selv den tjeneste får du med sikkerhed en større forståelse af byens sjæl samt hvorfor indbyggerne sætter så stor pris på den.

Vejret i Melbourne
Klimaet i Victoria præges af de forskellige klimazoner man finder i staten, fra de varme og tørre regioner i nordvest til de sneklædte bjergområder i nordøst. Man siger at Melbourne har et meget skiftende vejr, og mange påstår også at byen nemt kan have fire årstider på en dag. Normalt har byen et tempereret klima med varme somre, kølige vintre og mildt vejr både forår og efterår. Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på 25 grader og om vinteren ligger den omkring 14 grader. Byen får mest nedbør mellem maj og oktober.

Seværdigheder og oplevelser:

  • Centrum. Opdag historiske arkader og gader, hvor du finder mange restauranter, cafeer, barer og modebutikker, eller tilbring lidt tid i en af byens mange parker.
  • Sportsbegivenheder. Oplev byens store interesse for sportsarrangementer. Besøg endelig sportsarenaerne, uanset om det er for at se fodbold, kricket, rugby eller en anden sportsgren.
  • Festivaler. I Melbourne har det meste sin egen festival - alt fra mad, film, kunst og musikfestivaler til litteratur og kunsthåndværk.
  • St. Kilda. Kendt for sine gode badestrande, restauranter og barer - som en oase i storbyen.

Se denne videoen for en kort introduksjon til Melbourne:

Dagsture og udflugter i og omkring Melbourne

Herunder er et udvalg af udflugter i og omkring Melbourne. Tag kontakt med os hvis du vil høre mere om hvad vi kan tilbyde i området, hvis du har specielle interesser eller ønsker at bestille.

Kontakt os for mere information og pristilbud »