Fejl
  • JLIB_FILESYSTEM_ERROR_PATH_IS_NOT_A_FOLDER_FOLDER
  • JLIB_FILESYSTEM_ERROR_PATH_IS_NOT_A_FOLDER_FILES

Persondatapolitik for Australienrejser

Indledning

Dine personoplysninger er private, og det er meget vigtigt for os i Australienrejser at passe på de personoplysninger, du deler med os. Vi ønsker, at du skal føle dig tryg når, du overlader dine oplysninger til os, og at du forstår, hvordan vi anvender dine oplysninger for at kunne give dig den bedst mulige rejseoplevelse. Australienrejser håndterer alle personoplysninger i overensstemmelse med persondataloven (PDL) og EU’s nye regler for behandling af personoplysninger (GDPR).

 

Dataansvarlig

Australienrejser Aps er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger, og ansvarlig for at denne behandling sker i overensstemmelse med gældende lovgivning.

 

Kontaktinformation

Du kan kontakte os på info@australienrejser.dk, eller pr. post til Australienrejser, Ryesgade 27, 1. sal, 8000 Aarhus C.

 

Indsamling af personoplysninger

Når du bestiller en rejse hos os, indsamler vi personoplysninger fra dig for at kunne gennemføre bestillingen. Dette indebærer oplysninger om navn, fødselsdato og køn for alle rejsende, der er omfattet bestillingen, samt adresse og kontaktoplysninger for den hovedrejsende. Ved betaling med kreditkort indsamler vi også betalingsoplysninger. Kreditkortoplysninger slettes, når det aftalte beløb er trukket. For at kunne udstede visum til Australien, såvel som ved indrejse til bestemte lande, skal vi bruge pasoplysninger for alle rejsende.

Når du rejser med os, indsamler vi også oplysninger om rejsen. Dette omfatter, foruden ovenstående oplysninger, bookingnummer, destination, rejsevarighed og andre eventuelle tjenesteydelser, som du vælger at benytte på rejsen. Vi indsamler også andre personoplysninger, som du selv vælger at angive. Dette kan være oplysninger om allergier eller helbredstilstand, eller andre oplysninger om dig eller andre personer, der er omfattet rejsen eller bestillingen. Vi indsamler primært de personoplysninger, der er nødvendige for at kunne besvare dine spørgsmål eller behandle din henvendelse.

Vi sender et fælles nyhedsbrev ud for Australienrejser, Fijirejser og Grupperundrejser. Hvis du vælger at abonnere på vores nyhedsbrev, indsamler vi navn og e-mailadresse for at kunne sende nyhedsbrevet. Disse oplysninger gemmes så længe, du vælger at fortsætte med at modtage nyhedsbrevet.

 

Behandling og lagring af personoplysninger

Australienrejser behandler dine personoplysninger i henhold til loven. Personoplysninger behandles i forbindelse med udførelsen af rejseaftalen efter samtykke, eller med den begrundelse at oplysningen er nødvendig for at opfylde andre juridiske forpligtelser. Dette indebærer, at selvom du trækker dit samtykke tilbage, og den behandling, som baseres på samtykket, udløber, kan vi fortsat gemme personoplysningerne til andre formål. Vi behandler hovedsageligt dine oplysninger for at opfylde vores del af en aftale, som du er en part i, såsom rejsevilkår.

For at kunne levere de rejseydelser, som du har bestilt hos os, bruger vi dine personoplysninger til forskellige formål. Oplysningerne anvendes til at reservere billetter, bestille hotelophold, udlejningsbil, udflugter, transfer og lignende. Administration af din rejse indbefatter også brugen af dine oplysninger til bogføring, afregning og revision.

Vi bruger dine personoplysninger for at kunne give dig service, hvis du kontakter os med spørgsmål, kommentarer eller reklamationer. Når du har bestilt en rejse hos os, bruger vi dine personoplysninger til at sende bestillingsbekræftelse, rejsedokumenter samt vigtig information om rejsen. Dette sker til den e-mailadresse, der blev oplyst, da du bestilte rejsen. Når du er kommet hjem fra din rejse, sender vi dig en e-mail, hvor vi beder dig om at besvare nogle spørgsmål om rejsen, så vi kan tilbyde endnu bedre rejser i fremtiden.

Det hænder også, at vi behandler dine personoplysninger for at overholde lovmæssige krav og bestemmelser, for eksempel i forbindelse med sikkerhed og regnskab.

Australienrejser gemmer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at kunne leve op til vores aftale med dig og de formål, oplysningerne blev indsamlet til, i overensstemmelse med denne persondatapolitik. Vi gemmer alle indsamlede personoplysninger i vores kundedatabase. I kundedatabasen gemmes personoplysninger og rejsehistorik i 3 år, hvis du ikke har givet dit samtykke til, at vi kan gemme dine data i længere tid. Hvis du giver specifikt samtykke til det, gemmer vi dine personoplysninger i op til 10 år.

Hvis du reklamerer over en rejse indenfor to år efter din sidste rejse, gemmer vi alle dine oplysninger i 10 år.

De samme personoplysninger kan gemmes flere forskellige steder til forskellige formål. Det kan betyde, at en oplysning, der er fjernet fra et system, fordi den ikke længere er nødvendig, fortsat kan findes i et andet system, hvor den gemmes efter samtykke eller til et andet formål, hvor der stadig er behov for personoplysningen.

 

Udlevering af oplysninger til tredjeparter

 

Leverandører af rejserelaterede tjenester

For at kunne tilbyde de ydelser, som du har bestilt hos os, bruger vi underleverandører og aftalepartnere. Det vil ofte være nødvendigt, at vi giver personoplysninger til disse for, at de skal kunne udføre tjenesten.

 

Flyselskaber

Australienrejser benytter rutefly på alle sine rejser, og flyselskaberne har brug for visse oplysninger for at kunne gennemføre din rejse, herunder navn, alder, køn og kontaktoplysninger for den hovedrejsende. Derudover skal vi formidle de rejsendes pasoplysninger til flyselskaberne ved indrejse til lande, hvor dette kræves. Disse oplysninger overføres gennem bookingsystemet Amadeus.

 

Lokale rejsearrangører

Vi bruger lokale rejsearrangører på vores rejsemål, der fungerer som mellemled mellem Australienrejser og rejserelaterede tjenester på destinationen. Rejserelaterede tjenester kan være hotel, autocamper, udlejningsbil, udflugtspakker, transfer, billetter til arrangementer og lignende. Vi deler personoplysninger med disse for at kunne levere den ydelse, som du har bestilt.

 

Andre parter

Hvis du bestiller andre rejserelaterede tjenester gennem os, f.eks. rejseforsikring, kan de personoplysninger, der er nødvendige for at yde den bestilte tjeneste, udleveres til den, der tilbyder tjenesten.

 

Udlevering til tredje land

Australienrejser arrangerer rejser uden for EU/EØS, og kan derfor overføre personoplysninger til samarbejdspartnere (f.eks. hoteller, flyselskaber og agenter) eller leverandører uden for EU/EØS-området. Uanset hvilket land Australienrejser overfører dine personoplysninger til, er Australienrejser forpligtet til at sikre, at der opretholdes et højt beskyttelsesniveau for dine personoplysninger.

 

Aftalepartnere og IT-udbydere

Vi benytter en række eksterne udbydere, der opbevarer og håndterer personlige oplysninger fra os, som f.eks. udbydere af IT-tjenester og -systemer og betalingsmetoder.

 

IT-tjenester og -systemer

Vi benytter flere forskellige IT-tjenester og IT-systemer i virksomheden, hvor der i nogle af disse opbevares og håndteres personoplysninger. Vi bestræber os på at beskytte dit privatliv og sikkerheden for dine data i al håndtering. Oplysningerne behandles i disse systemer for bl.a. at levere og administrere din rejse, udføre kundeservice og levere andre relevante tjenester.

 

Interne IT-systemer

Internt håndterer vi personoplysninger i vores booking- og reservationssystem. Disse systemer er designet til at kunne levere de tjenester, som du har bestilt fra os, og til at kunne håndtere spørgsmål og kundeservice i forbindelse med levering af disse tjenester. Disse systemer kan håndtere alle de personoplysninger, som vi indsamler.

Vi benytter os af Microsoft Office-produkter og systemtjenester i vores interne arbejde. Det betyder, at dine personoplysninger bliver administreret af Microsoft.

 

Betalingsmetoder

Australienrejser anvender en ekstern betalingstjeneste, DIBS, til at håndtere betalinger med kreditkort. De får adgang til personoplysninger, såsom betalingsoplysninger og i visse tilfælde navn, der er nødvendige for at gennemføre tjenesten.

 

Dine rettigheder

Persondatabehandling, der er nødvendig for at vi skal opfylde en aftale med dig, eller for at vi skal opfylde en juridisk forpligtelse, er tilladt uden samtykke. Hvis vi skal indsamle og håndtere dine personoplysninger til et andet formål kræves derimod, at du giver samtykke til behandlingen.

Australienrejser er ansvarlig for at alle personoplysninger behandles i overensstemmelse med gældende lovgivning. Vi vil på din anmodning eller på eget initiativ rette, anonymisere, slette eller supplere oplysninger, der viser sig at være forkerte, ufuldstændige eller misvisende.

Du kan til enhver tid vælge at trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os via kontaktoplysningerne ovenfor. Hvis du tilbagekalder dit samtykke, vil vi slette personoplysningerne og afbryde den behandling, der blev omfattet af dit samtykke. Personoplysninger kan behandles både på baggrund af samtykket og fordi oplysningen er nødvendig, eller på grund af andre regler. Det betyder, at selvom du trækker dit samtykke tilbage og den behandling, som er baseret på samtykket, ophører, kan vi fortsat opbevare dine personoplysninger til andre formål.

Du har ret til, ved at sende en underskrevet skriftlig ansøgning via post, gratis at modtage en erklæring fra Australienrejser, herom hvilke personoplysninger, der er registreret om dig, formålet med behandlingen af disse, samt hvilke modtagere, oplysningerne deles med eller vil blive delt med.

Du har ret til dataportabilitet, det vil sige en ret til, under visse forudsætninger, at indhente og overføre dine personlige oplysninger til en anden dataansvarlig.

Hvis du ikke ønsker, at Australienrejser behandler dine personlige oplysninger, f.eks. i forbindelse med direkte markedsføring, har du ret til, når som helst, at trække dit samtykke tilbage og/eller afmelde dig vores reklamemeddelelser. Når vi har modtaget din annullering, ophører vi med at behandle dine personoplysninger til det formål, du gav samtykke til.

Du kan rette klage til Datatilsynet, hvis du mener, at Australienrejser behandler dine personoplysninger i strid med gældende lovgivning om databeskyttelse. Læs mere på www.datatilsynet.dk

Du skal altid kunne føle dig tryg, når du overlader dine personoplysninger til os. Australienrejser har derfor foretaget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine personoplysninger mod uautoriseret adgang, ændring og sletning.

 

Cookies

Vi anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse på vores hjemmeside. Oplysningerne gemmes anonymt. Læs mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger i vores cookiepolitik.