10 oplevelser du ikke vil gå glip af på en klassisk rejse jorden rundt

Vi har her samlet en liste med 10 forskellige oplevelser som mange ønsker at få med på en rejse rundt om jorden.

Hvordan ser din liste ud? Hvis du skriver din egen ønskeliste, har du her et godt hjælpeværktøj så du kan planlægge hvor du skal stoppe undervejs og hvad du vil opleve.

Eyre Peninsula i Australia er et av flere steder der du kan svømme med sjøløver og delfinerEyre Peninsula i Australien er et af mange steder hvor du kan svømme med søløver og delfiner. Foto: SATC

1. Mød dyr du ikke har set før

Hold en koala, svøm med delfiner og søløver, rid på en elefant, se nyklækkede skildpadder som kravler ud i havet, betragt kænguruer i det fri, og besøg udrydningstruede orangutanger. Dette er bare nogle af de fantastiske dyr man kan få nærkontakt med på en rejse rundt om jorden.

Bora Bora på TahitiBora Bora i Fransk Polynesien

2. Find paradiset

Besøg en fantastisk ø i Stillehavet og find dit eget paradis. Her kan du ligge mobiltelefonen fra dig koble fuldstændig af. Spis når du vil spise, bad når du vil bade og sov når du vil sove. Glem tid og sted og vær’ fuldstændig tilstede i nuet. Få en dejlig spabehandling, drik tropiske drinks og nyd de smukke solnedgange i Stillehavet. Kan livet blive bedre?

Asiatisk gatemat kjennetegnes av farger og ferske råvarer som gir en eksplosjon av smaker.Asiatiske gadekøkkener er ofte farverige, og kendetegnes på friske råvarer og fantastiske smagsoplevelser.

3. Mad og vin

Spis god mad fra asiatiske gadekøkkener, og oplev smage, farver og råvarer som giver en eksplosion af smagsoplevelser. Hvis turen går via Japan skal du selvfølgelig smage sushi! Tag på vinsmagning i Australien og New Zealand og prøv en traditionel kava-ceremoni på Fiji. Hvorfor ikke tage på et madlavningskursus så du kan genskabe lidt af rejsefølelsen når du kommer hjem? Asien er et godt sted for dette – for eksempel i Indonesien, Thailand eller Vietnam.

Tongariro på New Zealand er fantastisk og kan føles som et besøk på en annen planetTongariro på New Zealand er en fantastisk oplevelse, og kan nærmest føles som et besøg på en anden planet. Foto: Andy Belcher

4. Ud i naturen

Tag på vandretur i den fantastiske natur i New Zealand, eller bestig en vulkan i Sydøstasien. Tag på cykeltur blandt rismarkerne på Bali. Oplev det spændende liv under havets overflade på det verdenskendte Great Barrier Reef. Besøg Yosemite National Park i USA. Udforsk urgamle regnskove og oplev flora og fauna som vi ikke har herhjemme. Der findes mange muligheder for at rejse jorden rundt og samtidig udforske omgivelserne undervejs.

Taj Mahal i Agra i IndiaTaj Mahal i Agra i Indien

5. Verdenskendte attraktioner

Besøg Angkor Wats fantastiske templer, kærlighedsmonumentet Taj Mahal i Indien, Frihedsgudinden i New York, Operahuset i Sydney, verdens højeste bygning i Dubai, Den kinesiske mur, Halong Bay i Vietnam og fjordene i New Zealand. Listen er lang! Hvad er dit favoritønskemål?

Kjør selvLej en bil eller en autocamper og tag på eventur i naturen! Her fra outbacken udenfor Alice Springs i Australien. Foto: Ant Geernhert.

6. Kør selv

At leje en bil eller en autocamper giver en utrolig frihedsfølelse, og gør samtidig at man får en anden fleksibilitet end hvis man rejser med bus, fly og tog. Du kan lave en rejserute på forhånd eller bare tage det som det kommer undervejs. New Zealand og Australien er begge perfekte lande hvis man ønsker at køre selv, både på grund af oplevelserne undervejs, overnatningsmulighederne og kvaliteten af vejene man kører på. Både lejebiler og autocampere kommer i alle standarder og prisklasser, og vi hjælper dig gerne med at finde bilen som dækker lige præcis dine behov.

grand canyon 987889 36723330Tag på en helikoptertur over Grand Canyon i USA

7. Actionfyldte eventyr

New Zealand bliver ofte omtalt som ekstremsportens centrum – og det er ikke uden grund. Hvis du vil springe i faldskærm eller hoppe ud i et bungy jump, har du rig mulighed for at prøve dette i New Zealand - og oplevelserne vil med sikkerhed få blodet til at bruse i årene. Hvis du er vild med det våde element anbefaler vi dig at prøve riverrafting. Tag en helikoptertur over Grand Canyon og lær at surfe på en strand i Indonesien eller Australien. Vil du have mere adrenalin, kan du også dykke med hvidhajer i Australien.

Den transsibirske ekspressDen transsibirske jernbane er verdens længste togtur og foregår i luksuriøse omgivelser

8. Uforglemmelige togrejser

Hop på verdens længste togtur - den Transsibirske Jernbanen. Kør med lyntoget Shinkansen i Japan. Kryds Australien på langs eller tværs med The Ghan eller The Indian Pacific. Tag den legendariske togrejse Eastern & Oriental Express mellem Bangkok og Singapore, eller oplev et af verdens største jernbanenetværk på en rejse rundt i Indien.

Bli med på cruise blant øyene i StillehavetTag med på et cruise blandt øerne i Stillehavet

9. Oplevelser på vandet

Ingenting er mere afslappende end at rejse med båd. Tag på et cruise blandt de smukke øerne i Tahiti eller Fiji. Sejl blandt øerne i Whitsundays i Australien. Oplev det frodige Mekong Delta i Vietnam fra en flodbåd. Se solopgangen fra en robåd på den hellige flod Ganges i Indien. Hvis du har rigtig god tid findes der også cruises som tager dig hele jorden rundt.

Ved Ayers Rock i Australia kan du delta på tradisjonelle aboriginske malekurs. Foto: Tourism NTVed Ayers Rock i Australiens røde centrum kan du lære aboriginske maleteknikker. Foto: Tourism NT

10. Sæt dig selv på prøve

Lær et nyt sprog. Tag et yogakursus. Lær at spille på didgeridoo. Få nye venner over hele verden. Bliv en mester i at prutte om prisen. Skriv dagbog eller opret en blog, og del din rejseoplevelse med hele verden. Udfordre dig selv til i at gøre nye ting. Måske lærer du noget nyt du vil fortsætte med når du kommer hjem igen?

Kontakt os i dag hvis du vil gøre drømmen til virkelighed »