Nordøen

Nordøya Hovedparten af New Zealands befolkning bor på Nordøen og dette skyldes hovedsageligt, at storbyen Auckland ligger her. Her bor cirka ¼ af New Zealands befolkning. Hovedstaden Wellington ligger også på Nordøen. Wellington er flot beliggende på sydspidsen af Nordøen ved Cook strædet, som skiller de to hovedøer. Nordøen er ikke nær så bjergrig som Sydøen, men består mere af græsklædte bakker, flotte hvide sandstrande, termiske områder og så har den en del vulkansk aktivitet. Klimaet på Nordøen er en del varmere end på Sydøen, da øen ligger nærmere ækvator og på den nordligste del af øen en klimaet subtropisk.

Auckland
Den største by på New Zealand er Auckland med lidt over en million indbyggere. Og eftersom at Auckland har den største internationale lufthavn i landet er byen et naturligt udgangspunkt for de fleste besøgende. Auckland bliver kaldet City of Sails, fordi byen er præget af de mange sejl fra alle sejlbådene i havnen. Auckland har en rigtig hyggelig havn og en flot skyline og i sær det 328 meter høje Auckland Sky Tower pryder byen. Tårnet er New Zealands højeste bygning og heroppefra er der en fantastisk udsigt udover byen og området.

Bay of Islands
Lidt nord for Auckland på spidsen af Nordøen findes de fineste og hvideste sandstrande du kan tænke dig. Små bakker ligger langs østkysten og ude i havet ligger tusindvis af små øer. Området hedder Bay of Islands og er et rent ferieparadis. Lidt længere mod nord finder man den kendte strand 90 Mile Beach og New Zealands nordligste punkt Cape Reinga.

Rotorua
For mange er Rotorua en af hovedattraktionerne på Nordøen. I og omkring Rotorua kan du få et godt indblik i hvordan jorden ser ud indeni. Det bobler, syder og koger fra undergrunden og de mange termiske områder er fulde af spruttende gejsere. Rotorua er også maoriernes hovedstad og i dette område har de fastholdt deres kultur og traditioner bedre end noget andet sted på New Zealand.

Fem steder du skal opleve på Nordøen:

  • Auckland, den største by på New Zealand, og et godt udgangspunkt for at udforske landet
  • Bay of Islands, et af de smukkeste strandområder i landet og et paradis for sejlere
  • Rotorua, maoriernes hovedstad beliggende i et termisk område hvor det bobler, sprutter og koger fra undergrunden
  • Hawkes Bay, et af de frodigste områder i landet med nogle af de ældste og bedste vingårde
  • Lake Taupo, landets største sø og et område med mange gode vandrestier

Klik for større billeder: